Can Palet
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Can Palet (Foto: Albert Esteves, 2024)

Rubí - Can Palet

Rubí - Can Palet

Situació Plaça del Doctor Guardiet / Terrassa
És una de les cases més antigues del nucli urbà de Rubí. Va pertànyer al monestir de sant Cugat i havia estat l'antiga rectoria.

L'edifici conserva el portal adovellat i, a la façana lateral, algunes finestres -una datada el 1600- amb llinda i brancals de pedra i, a l'interior, un envà també de pedra. La casa va ser molt alterada l'any 1817 quan va ser adquirida per la família Palet , que ja hi residia com a llogatera.L'any 1953 es va reformar la façana que dóna a la plaça, sense cap mirament per conservar les finestres antigues. En la restauració es van trobar algunes pedres datades el 1561. Va desaparèixer una finestra d'arc conopial, del segle XVI, que hi havia a la façana lateral.

En aquesta casa hi va néixer l'activista republicà Josep Palet, conegut com a Palet de Rubí (Rubí, 1845 - 1908).