Can Pi de la Serra
(Rubí - Vallès Occidental)

Rubí - Can Pi de la Serra (Foto: Ximelis, 2014)

Rubí - Can Pi de la Serra (Foto: Albert Esteves, 2010)

Rubí - Can Pi de la Serra (Foto: Ignasi Marroyo -Fons Museu Municipal Castell-, 1979)

Situació Camí de can Pi de la Serra
Situada entre el torrent de can Balasc i el torrent Fondo, és una masia documentada des de l'any 1312, que havia tingut el nom de "Desmanart sobirà". Diversos propietaris van ser batlles de Rubí entre 1711 i 1815. Els Pi de la Serra es van traslladar a Terrassa a mitjans del XIX.

La casa actual és del segle XVII (hi ha la data de 1614), remodelada l'any 1927. És un edifici de planta quadrada amb teulada a dues aigües, de planta baixa, pis i golfes, amb un gran portal adovellat a l'entrada. Les finestres estan emmarcades amb pedra i a les golfes hi ha una galeria de finestretes de mig punt. Interiorment conserva molts elements originals.