Can Costa
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Can Costa

Castellbisbal - Can Costa (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Can Costa (Foto: Ximelis, 2014)

Situació Crtra. de Terrassa, B-151
Antiga masia situada molt a prop de la carretera de Terrassa. L'origen del mas podria ser d'època medieval tot i que la documentació més antiga que l'esmenta és de 1506. En canvi, no apareix als censos parroquials de 1573 i 1600. Aquell primer edifici devia durar fins al 1890 quan es va alçar una casa nova, reformada i ampliada el 1925, quan va adoptar una estètica noucentista. En aquella època ja era propietat de la família Mallol. L'edifici consta de planta baixa, pis i golfes, amb una façana simètrica, de tipologia clàssica. El cos central, més elevat, està coronat amb un rellotge de sol de trencadís ceràmic.