Can Ribot
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Can Ribot

Castellbisbal - Can Ribot (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Can Ribot. Finestra façana

Situació Crtra. de Terrassa, B-151, km 7,5
Dins de les terres de can Ribot, dalt d'un turó, hi hagué un monestir de monges agustinianes dedicat a santa Magdalena i santa Margarida, almenys des d'inicis del segle XIV. Tot i que ja era arruïnada al segle XVI, a inicis del XX encara eren visibles algunes restes. La masia de can Ribot conserva alguns elements procedents d'aquell monestir.

Els Ribot van habitar la masia des de 1626 a 1892, quan es van traslladar a can Amat. La casa té planta rectangular i teulada a dues aigües. El portal és adovellat. Hi destaquen tres finestres amb caparrons esculpits que podrien procedir del desaparegut monestir.