Torre Fossada
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Torre Fossada

Castellbisbal - Torre Fossada (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Torre Fossada (Foto: Josep Salvany. Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1912)

Situació Turó del Telègraf, accés des de la urbanització Costablanca
La torre que podem veure actualment va ser construïda a mitjan segle XIX, aprofitant les restes d'una construcció medieval. Formava part de la línia de telegrafia òptica militar de Barcelona a Lleida i tenia comunicació directa amb la de Molins de Rei i la d'Esparreguera. Anteriorment, havia estat un bastió militar en la guerra civil catalana del segle XV i després en la guerra del Francès. També va ser un dels darrers punts de resistència dels republicans l'any 1939. La torre té planta quadrada, una alçada de 7 m i està lleugerament atalussada a la base i envoltada d'un profund fossar.