Capella de Sant Joan de Benviure
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Capella de Sant Joan de Benviure

Castellbisbal - Capella de Sant Joan de Benviure (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Capella de Sant Joan de Benviure (Foto: Antoni Gallardo -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1912-28)

Situació Polígon Industrial Ca n'Estaper. Retorn
Necessita intervenció urgent
Situada dins el polígon industrial de Ca n'Estaper, a l’extrem sud-est del terme, en un indret on ja hi havia culte en època romana, segons es dedueix d'una pedra utilitzada en la construcció de la capella, on hi ha una inscripció que fa referència a Júpiter. L'església, de gran tradició a la comarca, està documentada des del 1047, però l'edifici actual és del segle XVII, molt reformat al XIX. De nau única i planta rectangular, amb un gran portal d'arc gairebé recte, emmarcat amb maons. Es troba en molt mal estat, amb la coberta i bona part dels murs completament esfondrats.

L'any 2000 s'hi va fer una intervenció arqueològica que va localitzar part d'una antiga necròpolis medieval.