Casal de Benviure
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Casal de Benviure (Foto: Albert Esteves, 2023)

Castellbisbal - Casal de Benviure (4)

Castellbisbal - Casal de Benviure (4) (Foto: Albert Esteves, 2023)

Situació Crtra. de l'Estació / Camí de Can Coromines
Al costat de la masia de Can Coromines, del segle XVIII, hi ha un gran casal residencial edificat entre 1934 i 1936. El seu estil, en línia amb les preferències estètiques del noucentisme, incorpora elements del repertori barroc i de l'arquitectura popular.

La casa va ser adquirida a començament del segle XIX per la família Canadell. Cap a la fi d'aquell segle, Dionísia Canadell es va casar amb Rafael Bufill, un indià nascut a l'Havana i educat a Europa. Va ser ell qui va emprendre la construcció de la casa, enllestida abans de 1935, any de la mort del propietari. L'any 1978, Rafael Bufill, net de l'anterior, va encarregar la rehabilitació de la finca, actualment destinada a la celebració d'esdeveniments.