Ca n'Ametller
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Ca n'Ametller

Castellbisbal - Ca n'Ametller (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorLluís Muncunill (celler)
Situació Crtra. d'Ullastrell
La masia de Ca n'Ametller apareix al cens parroquial de 1573, quan n'era propietari Joan Ametller. Pel que sembla, al segle XVIII estava a càrrec de masovers. A inicis del segle XX quan n'era l'amo Francisco Alegre, es va reconstruir la casa, que es trobava en molt mal estat, i es va iniciar el celler, projectat per l'arquitecte modernista Lluís Muncunill, una gran nau amb un mosaic noucentista a l'entrada, on es representa un seguit de putti que fan la verema i una inscripció al·lusiva als propietaris -els Alegre de Sagrera- i l'arquitecte Muncunill. Aquest fou el gran referent de l'arquitectura industrial de Terrassa, sobretot, on hi ha la residència principal de la família Alegre de Sagrera.

Del conjunt del mas en destaca una torre de pedra, coronada amb merlets, destinada a dipòsit d'aigua i colomar.