Can Santeugini
(Castellbisbal - Vallès Occidental)

Castellbisbal - Can Santeugini

Castellbisbal - Can Santeugini (Foto: Albert Esteves, 2010)

Castellbisbal - Can Santeugini (Foto: Carles Fargas -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1914-36)

Situació Urbanització Can Santeugini
Masia d'origen molt antic que sembla que originalment es deia Santa Eugínia. Al cens de 1600 apareixen documentats Francesc, Pau, Jaume, Antiga i Maria Sanctaugínia. L'edifici actual és una reconstrucció de mitjan segle XIX, pels volts de 1866. Té com a element més destacat el seu molí de vent, una torre circular d'estil neogòtic circumdada per un balcó al pis superior. Es troba integrada dins una moderna urbanització. A finals del segle XX es va habilitar com a restaurant.