Escola Mare de Déu de la Muntanya
(Esparreguera - Baix Llobregat)

Esparreguera - Escola (Foto: Albert Esteves, 2006)

TipusEdifici escolar
AutorJosep Domènech Mansana
Situació Plaça Santa Anna
L’escola Mare de Déu de la Muntanya va ser la primera escola pública d’Esparreguera, inaugurada l’any 1931 pel president de la Generalitat Francesc Macià.

Josep Domènech Mansana, va ser, des de 1917, un dels arquitectes encarregats pel Ministeri d'Instrucció Pública de projectar diverses escoles públiques a Catalunya, com les d'Esparreguera, Rellinars, Torrelles, Llançà, Martorelles, Matadepera, Sant Celoni, Calella, Sant Joan Despí, Hostalets de Pierola, Ullastret, Tordera, Sant Pere de Riudebitlles, Badalona, Argentona i Igualada. També va ser arquitecte municipal d'Esparreguera. En les seves nombroses obres va anar basculant entre el modernisme i el noucentisme.

Aquest és un edifici simètric amb un ampli cos central de grans finestrals rematat per un discret coronament mixtilini, típic de la tipologia escolar del moment. Sembla que les ales laterals foren elevades i acabades amb frontó clàssic temps més tard.