Retaule de Tots Sants
(Monestir de Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Retaule de Tots Sants

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Retaule de Tots Sants (Foto: Josep Renalias, 2007)

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Retaule de Santa Maria de Tots el Sants

Sant Cugat del Vallès - Monestir. Retaule de Santa Maria de Tots el Sants (Foto: Albert Esteves, 2023)

AutorPere Serra
Situació Plaça Octavià
A l'absidiola dreta hi ha un important retaule gòtic, obra de Pere Serra, del tercer quart del segle XIV. La taula central presenta la Mare de Déu amb el Nen, envoltada d'àngels músics i una representació del donant a l'angle inferior dret. A la part superior hi ha una imatge del Calvari. Els altres compartiments del retaule mostren tots ells figures de sants. El seu estil s'inscriu dins el corrent italià de la pintura gòtica catalana.