Can Bell
(Sant Cugat del Vallès - Vallès Occidental)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (6)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (6) (Foto: Albert Esteves, 2010)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1913)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (Foto: Antoni Gallardo -Fons fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, 1916)

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (Anònim inicis sXX

Sant Cugat del Vallès - Can Bell (Anònim inicis sXX (Foto: Anònima -Fons fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Situació Rambla de Can Bell / Carretera de la Rabassada
Masia documentada des de l'any 1158, quan era coneguda com Mas Sant, topònim que es manté fins a l'edat moderna, d'aquí la inscripció que hi ha sota la finestra, on es pot llegir Domine -Bell de Mas Sanctus- Abe Maria Purisima. 1526. El més destacat de la casa és el magnífic finestral renaixentista, ornamentat a la llinda amb l'escena de l'Anunciació. També hi ha quatre testes sota la imposta i dues mènsules amb àngels esculpits. Al capdamunt podem veure dos animals fantàstics. Al costat d'aquesta finestra n'hi ha una altra, amb arc conopial de tradició gòtica. I a la façana posterior una finestra coronella.