Església de Sant Esteve
(Ripollet - Vallès Occidental)

Ripollet - Església de Sant Esteve

Ripollet - Església de Sant Esteve (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Plaça de la Constitució
Edifici d'origen romànic (segle X) que va ser molt transformat en segles posteriors. L'església de Sant Esteve està documentada des de l'any 966 i, com a parroquial, des de 1066. Cap al segle XII tenia una sola nau amb absis semicircular, coberta amb volta de canó apuntada. Cap al segle XVI-XVII es fan afegir les dues naus laterals, comunicades amb la primitiva mitjançant dos grans arcs i es va construir la façana, amb portal renaixentista. Aquest està flanquejat per dues columnes toscanes que sostenen un entaulament capçat amb un frontó triangular on hi ha una fornícula, ara buida. El campanar, exempt, és del segle XIX.