Carrer del Calvari
(Ripollet - Vallès Occidental)

Ripollet - Carrer Calvari, Can Bertran (Foto: Albert Esteves, 2010)

Ripollet - Carrer Cavari, 80

Ripollet - Carrer Cavari, 80 (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrer del Calvari
El carrer més interessant de Ripollet és el carrer del Calvari. Neix a la plaça de l'Església i segueix el trajecte de l'antic camí de Montcada. Tot i que algunes de les velles cases han desaparegut substituïdes per habitatges moderns, se'n conserven algunes del segle XIX i començament del XX que donen una idea del tipus de construcció predominant abans del creixement demogràfic del municipi. Són cases entre mitgeres, de planta i pis, d'estils diversos d'acord amb els gustos de cada època. Esment especial mereix can Fuster, una edificació moderna que manté la tipologia de cases del segle XVIII i fins i tot integra algun element ben antic, un finestral geminat amb les llindes lobulades d'estil gòtic, que segons sembla procedeix de la masia desapareguda de Can Clos Vell.