Casa Vila (Vil·la Cactus)
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Casa Vila

Montcada i Reixac - Casa Vila (Foto: Albert Esteves, 2010)

Montcada i Reixac - Casa Vila (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

AutorEnric Sagnier Villavecchia
Situació Carrer Major, 100-102
Casa unifamiliar originalment aïllada construïda l'any 1907, força alterada respecte a la seva fesomia original. L'any 1939 va ser adquirit per l'alcalde Joan Mogas que va instal·lar un cinema als seus jardins. L'edifici està format per dos cossos, un dels quals està plantejat com a torre-mirador. L'ornamentació es feta amb elements de maó vist que envolten les obertures i amb trams de parament recoberts de rajoles ceràmiques. La torre té en la seva part més alta una galeria amb columnes de fust helicoïdal i una teulada a quatre aigües amb un prominent voladís.