Torre Na Joana
(Montcada i Reixac - Vallès Occidental)

Montcada i Reixac - Torre Na Joana

Montcada i Reixac - Torre Na Joana (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Avinguda de la Ferreria, 1 (Pol. Ind)
Necessita intervenció urgent
Al polígon industrial de la Ferreria, en ple procés de degradació, s'alça encara la torre de Na Joana, coneguda també per Torre d'en Bombita, nom d'un famós torero que es va casar l'any 1905 amb Maria Concepció, pubilla de la família Regordosa, que havia adquirit el mas com a casa d'estiueig. És un casal del segle XVIII, reformat i ampliat cap a la fi del XIX. La façana principal és simètrica, amb l'eix central sobrealçat, on hi ha les golfes. Les teulades són a dies aigües. Adossada a la part posterior hi ha una torratxa mirador amb galeries obertes, de planta quadrada i coberta a quatre aigües. La casa es troba en un estat lamentable i l'entorn força degradat. Des de l'any 1985 és propietat de l'Ajuntament.