Can Sumarro
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Sumarro (Foto: Albert Esteves, 2008)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Sumarro (Foto: Albert Esteves, 2006)

L'Hospitalet de Llobregat - Can Sumarro (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Riera de l'Escorxador s/n
Masia feta construir pel pagès Montserrat Cerdanya el 1580. Al segle XVII va passar a mans dels marquesos de Castellbell. Sembla que des de la fi del segle XVIII va ser ocupada per la nissaga dels Prats, primer com a masovers i finalment com a propietaris, fins que el doctor Santiago Parts i Comas la va deixar en herència a la ciutat per a usos culturals o assistencials. Ampliada i remodelada pels arquitectes Josep Martorell, Oriol Bohigas i David MacKay, és la seu de la Biblioteca Central de l'Hospitalet.

Es tracta d'un edifici de planta rectangular de tipus basilical, amb coberta a dos vessants, portal adovellat de mig punt i finestres rectangulars, la central amb llinda recta d'una sola peça, i tres obertures d'arc rebaixat al nivell de les golfes.