Castell de Barberà
(Barberà del Vallès - Vallès Occidental)

Barberà del Vallès - Castell (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barberà del Vallès - Castell, vista aèria

Barberà del Vallès - Castell, vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Situació Av. del Castell de Barberà
Està documenta des del segle XI i era senyorejat pels comtes de Barcelona. N'eren castlans els Barberà, esmentats ja cap a 1170. Cap a la fi del segle XVI, el rei Felip III atorgà la senyoria del castell a Galceran de Pinós, Els Pinós van obtenir el marquesat de Santa Maria de Barberà al segle XVIII, que va passar als Sarriera al XIX. Del castell inicial en resta ben poca cosa, bàsicament la base d'una torre de planta circular i un tros de mur, visibles des de l'interior. L'edifici actual, convertit en habitatge, respon a les reformes dels segles XVI al XVII, però sobretot a la reconstrucció del XIX.