Molí Vermell
(Barberà del Vallès - Vallès Occidental)

Barberà del Vallès - Aiguamolls del Molí Vermell

Barberà del Vallès - Aiguamolls del Molí Vermell (Foto: Rigobert Carbonell, 2022)

TipusMolí
Situació Prop de la masia de Ca n'Ermengol
Necessita intervenció urgent
Molí paperer situat a la riba del Ripoll, prop de la masia de Ca n'Ermengol. Està format per una nau rectangular de planta baixa i dos pisos, el superior obert amb un seguit de finestres que facilitaven l'assecat.

Construït a mitjan segle XVIII, se sap que va ser adquirit l'any 1790 per Francesc Capolà, que vint anys abans ja havia adquirit el molí de les Tres Creus de Sabadell. L'any 1835 era propietat d'Agustí Albareda i Clos. Va fabricar paper fins el 1900, després cartró i posteriorment teixits, fins al 1980. El seu estat actual és molt precari.

Es conserva en bon estat l'aqüeducte que portava l'aigua al molí. Molt a prop hi ha els aiguamolls del Molí Vermell