Torre d'en Gorgs
(Barberà del Vallès - Vallès Occidental)

Brberà del Vallès - Torre d'en Gorgs

Brberà del Vallès - Torre d'en Gorgs (Foto: Fundació Barberà Promoció)

Brberà del Vallès - Torre d'en Gorgs (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació C/ de la Torre d’En Gorgs 40
Masia fortificada que té una torre de guaita antiga, tot i que molt modificada en època moderna. És l'edifici més antic del poble, documentat des del segle X. Des de mitjan segle XVIII fins al darrer terç del segle XIX fou habitada pels marquesos de Llió. L'habitatge principal consta de dues ales adossades a banda i banda de la torre, una medieval i l'altra més moderna.Conserva un portal adovellat i una finestra coronella de tradició gòtica. La masia ha donat nom a tot un barri, el barri de Can Gorgs. Ha estat restaurada i actualment és propietat municipal i acull el Centre de Promoció Econòmica, Social i Cultural.