Les Dames de Cerdanyola
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Vitrall a l'interior del Museu (Foto: Albert Esteves, 2022)

TipusElement singular
AutorLudwig Dietrich von Beärn
Situació Carrer de Sant Martí, 88
L'element més valuós que allotja la Casa Domènech (ara Museu de Cerdanyola) és el tríptic conegut com les Dames de Cerdanyola, tres vitralls adquirits per Evarist López quan va convertir la casa en la seva residència d'estiu.

Els vitralls, considerats els més espectaculars del Modernisme, són tres plafons de 235x195 cm, estan instal·lats al saló principal de la casa. Han estat atribuïts al vitraller alsacià Ludwig Dietrich von Beärn probablement dissenyats per l'arquitecte Eduard M. Balcells. Representen tres escenes típicament modernistes, sempre amb la presència de dues dames, dalt d'una barca en un llac amb signes, al camp recollint flors o gronxant-se al jardí, i en un entorn on predominen les flors. Es poden datar cap als anys 1908-1910.

A banda d'aquest tríptic, hi ha altres vitralls procedents de la mateixa casa