Ajuntament
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Ajuntament de Cerdanyola

Cerdanyola - Ajuntament de Cerdanyola (Foto: Jordi Garcia, 2022)

AutorEduard M. Balcells Buigas (atrib.)
Situació Plaça de Francesc Layret, 2
Edifici de l'any 1920, projectat per Eduard Balcells en la seva etapa noucentista. Entre 1945-47 s'hi afegeix un nou cos rectangular decorat amb plafons de ceràmica, remuntat als anys setanta. Els plafons són obra de l'artista Elisa Arimany, realitzats en dues fases: Rostes, de 1972, al Passatge de l'Ajuntament i carrer Lluís Companys i Sense títol, de 1978, a la plaça Francesc Layret.

La façana principal és d'inspiració barroca, amb coronament mixtilini i un porxo a l'entrada que fa de balcó del pis principal. Les finestres i l'escut estan envoltats amb esgrafiats, afegits durant els anys quaranta.