Panteons del cementiri
(Cerdanyola del Vallès - Vallès Occidental)

Cerdanyola - Sepulcre de Dolors Ramis (Foto: Albert Esteves, 2010)

Cerdanyola - Sepulcre dels Fatjó dels Xiprers

Cerdanyola - Sepulcre dels Fatjó dels Xiprers (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrer dels Boters - Cementiri
El cementiri vell de Cerdanyola, al costat de l'església vella de Sant Martí, té alguns sepulcres i panteons d'interès artístic. Són els tres que estan situats a la tanca nord. El dels Fatjó del Molí, d'estil clàssic, amb una gran cúpula; el sepulcre de Dolors Ramis, vídua d'Altimira, presidit per una pietat, obra de Josep Viladomat; i el sepulcre dels Fatjó dels Xiprers, obra de l'any 1916 atribuïda a Eduard Balcells.

La pietat de Viladomat que hi ha al cementiri és una reproducció, feta en resina sintètica. L'original, de 1929, es va ubicar al vestíbul de l’Ajuntament de Cerdanyola. L'any 2014 es va col·locar a l’interior de l’Església Vella de Sant Martí.