Torreferrussa
(Santa Perpètua de Mogoda - Vallès Occidental)

Santa Perpètua de Mogoda - Torreferrussa

Santa Perpètua de Mogoda - Torreferrussa (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Camí del Padró
Situada en terres de l'antiga parròquia de Santiga, era denominada antigament Can Canalies. És una masia molt reformada durant els segles XIX i XX, actualment propietat de la Generalitat que l'ha convertida en centre de control forestal i de recuperació de rapinyaires. El seu element més interessant és una antiga torre medieval que conserva les dues primeres plantes originals, la més baixa convertida en capella. La planta més alta és un dipòsit d'aigua afegit en època moderna. Al subsòl de la finca s'hi van descobrir l'any 1968 les restes d'un poblat iberoromà del segle II i I aC.