Casa de la Reina Sibil·la
(Fortià - Alt Empordà)

Fortià - Casa de la Reina Sibil·la

Fortià - Casa de la Reina Sibil·la (Foto: Albert Esteves, 2010)

Situació Carrer de la Reina Sibil·la, 1
Notable edifici renaixentista remodelat l'any 1628 (data que figura inscrita en una finestra juntament amb el nom i l'escut de Pere Ignasi Ferrer*). La façana és feta amb carreus regulars i ben escairats i finestrals amb llinda, brancals i ampit de pedra noble motllurada. El portal presenta un fris sota el guardapols ornat amb un escut i motius vegetals. Aquesta casa va ser reedificada sobre una casal més antic, la casa pairal dels Fortià, on segons la tradició hi va néixer la reina Sibil·la de Fortià (Fortià?, vers 1350 - Barcelona, 1406), quarta esposa del rei Pere el Cerimoniós. Els Fortià van vendre la casa als Ferrer cap a la fi del segle XIV.
L'any 2008 la casa va ser adquirida per l'Ajuntament.

*Pere Ignasi Ferrer (Fortià, 1588 - Madrid, 1641), donzell i cavaller, fou governador i primer oficial del comtat d'Empúries i alcaid del castell de la Trinitat de Roses.