Antigues escoles (Casa de Cultura)
(Sant Llorenç Savall - Vallès Occidental)

Sant Llorenç Savall - Casa de Cultura - Portal (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

TipusEdifici escolar
AutorAntoni de Falguera Sivilla
Situació Vapor, 18
Les escoles municipals van ser projectades per Antoni de Falguera entre els anys 1924-25. Modernament, han estat rehabilitades com a centre cívic i biblioteca municipal. Consta d'una nau allargada amb una altra perpendicular més curta, totes dues cobertes amb teulada a dues aigües. Grans finestres asseguren una il·luminació natural. Els coronaments mixtilinis dels capcers recorden fortament l'arquitectura barroca. La porta principal, amb elements clàssics, està presidida per un frontó amb un escut esculpit. Tot plegat en la línia del noucentisme que començava a imposar-se en aquells anys.