Can Malla
(Palau-solità i Plegamans - Vallès Occidental)

Can Malla, amagada darrere un edifici modern

Can Malla, amagada darrere un edifici modern (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2010)

Can Malla

Situació Carrer de Dalt, cantonada carrer d'Enric Borràs
Can Malla és una masia catalana típica del segle XVIII amb planta basilical, teulada de dos vessants, planta rectangular més un pis i coberta de poca inclinació i teula àrab. Va ser construïda cap a l'any 1770 per Anton Malla.

Un dels documents més antics, d'entre molts, referents a la masia és el pagament del cens de l'any 1786.

Des del 2002 està cedida a l'Associació de Pessebristes. A la planta baixa s'hi realitzen tallers de pessebrisme i l'exposició anual de pessebres populars i diorames. A la primera planta hi ha ubicat el museu del pessebre i exposicions permanents.