Can Cladelles
(Palau-solità i Plegamans - Vallès Occidental)

Can Cladelles · la finestra de la façana (Foto: Jaume Marcet i Prims, 2013)

Can Cladelles · detall de la finestra de la façana

Can Cladelles · detall de la finestra de la façana (Foto: Jaume Marcet i Prims, 2013)

Situació Camí de Santa Magdalena, 8
Can Cladelles (o Can Cladellas, segons les fonts) és una masia situada a la banda dreta de la riera de Caldes. No se'n coneix exactament la datació, però se situa entre els segles XV i XVI. Consta d’un cos principal de planta quadrada, de planta baixa i primer pis més golfes, complementat amb diversos cossos de diferents èpoques.

La coberta és a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana. És de teula àrab. La façana principal presenta una distribució irregular d’obertures, amb la porta d’accés d’arc de mig punt adovellat. Hi destaca especialment la finestra principal, amb caparrons esculpits als brancals: un home, una dona i dos infants.

Històricament, depenia de la parròquia de Palau-solità.