La Botiga Nova
(L'Hospitalet de Llobregat | Centre - Nucli antic - Barcelonès)

Hospitalet de Llobregat - Botiga Nova (Foto: Albert Esteves, 2011)

L'Hospitalet de Llobregat - Botiga Nova (Foto: Albert Esteves, 2008)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Plaça de l'Ajuntament
Obra de l'any 1912, és una de les primeres obres de Ramon Puig Gairalt, de la seva etapa lligada al Modernisme, en aquest cas amb una clara influència de la denominada Secessió Vienesa. En el projecte es denomina "Casa per al senyor Mestres". És un edifici construït en un solar estret, en falsa cantonada, que preveia la botiga a la planta baixa i l'habitatge al pis. Malgrat les seves modestes dimensions, la seva configuració li proporciona una volguda singularitat, dins del context de la plaça, emfasitzada per la solució donada a la cantonera, amb un encertat disseny de la ceràmica ornamental, lligada amb maó vist. Destaca especialment el plafó sobresortit, omplert amb trencadís.