Granja Font
(L'Hospitalet de Llobregat | Sant Josep - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Granja Font (Foto: Albert Esteves, 2006)

L'Hospitalet de Llobregat - Granja Font (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorRamon Puig Gairalt
Situació Prat de la Riba, 160
Edifici en cantonada, d'una sola planta, construït entre 1921-22, segons projecte de Ramon Puig Gairalt. Combina l'arrebossat amb el maó vist i la pedra, aconseguint una composició molt equilibrada, ressaltada per les persianes de llibret de les finestres. Té detalls decoratius de ceràmica procedents de la fàbrica Pujol i Bausis.

És un edifici certament atípic en l'obra de Puig Gairalt, que als anys vint desenvolupava un tipus d'estètica plenament noucentista, mentre que en aquest cas s'aproxima força als postulats del "modernisme del maó vist". Aquesta tendència, molt utilitzada durant les dues dècades anteriors i que el mateix Puig Gairalt havia practicat en obres d'aquells anys, com les Cases Barates de la Rambla, als anys vint es podia considerar superada, malgrat que l'ús d'aquest material es va seguir prodigant, especialment en els edificis industrials (Cosme Toda -1923-, Albert Germans -1926-, etc.).