Gratacel de Collblanc (Casa Joan Pons)
(L'Hospitalet de Llobregat | Collblanc - Barcelonès)

L'Hospitalet de Llobregat - Gratacel de Collblanc (Casa Joan Pons) (Foto: Albert Esteves, 2021)

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorRamon Puig Gairalt
Situació Carretera de Collblanc, 43-45
Promogut per Joan Pons Vila i projectat per Ramon Puig Gairalt l'any 1931, a la seva època va ser el gratacel més alt de Catalunya i el primer amb ascensor. És un bloc en cantonada, de planta baixa més onze pisos, que assoleix una alçada de 44,5 m. A la part central de l'edifici hi ha dos patis interiors poligonals que permeten la ventilació. Aquest edifici, amb predomini de les línies rectes i els volums poligonals, amb forta influència de la Bauhaus, va representar un intent de profunda renovació de l'arquitectura de l'època. Era la fórmula racionalista per donar solució al fort creixement demogràfic dels anys vint.