Casa de la Maternitat. Pavelló Rosa
(Barcelona | Recinte de la Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Maternitat. Pavelló Rosa

Barcelona - Maternitat. Pavelló Rosa (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJoan Rubió Bellver / Josep Goday Casals
Situació Travessera de les Corts 131-159
InterèsEspecial interès Interessant
Pavelló començat l'any 1915 per Rubió i Bellver i enllestit el 1924 per Josep Goday. El seu estil, plenament noucentista, contrasta amb la resta d'edificis del recinte de la Maternitat, construïts unes dècades abans dins l'estètica del primer modernisme. L'edifici recupera els motius característics del barroc català, amb especial protagonisme dels esgrafiats i les terracotes. La porta principal està flanquejada per dos parells de columnes toscanes que sostenen un entaulament amb una petxina semicircular centrada per la figura d'un nen. Corona la façana un frontó semicircular amb una finestra oval. La resta del coronament presenta balustrada amb gerros i cistells de fruita. Destinat a les mares solteres.

Restaurat el 1992 per Norman Cinnamond, tot i que el seu interior està desfigurat per successives intervencions al llarg del temps. Actualment l'ocupa la Universitat de Barcelona.