Estadi del F.C. Barcelona (Camp Nou)
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Camp Nou, vista aèria

Barcelona - Camp Nou, vista aèria (Foto: Institut Cartogràfic de Catalunya, 2010)

AutorFrancesc Mitjans / Josep Soteras / Llorenç García-Barbón / Francesc Bassó
Situació Travessera de les Corts
Edifici de formigó armat i ferro construït entre els anys 1954 i 1957 per substituir el vell camp de les Corts. Inicialment, tenia capacitat per a 90.000 espectadors, menys de la meitat asseguts. El 1982 es va ampliar fins a 120.000 localitats que es van reduir a 99.000 quan es va aprovar la normativa que prohibia les localitats dempeus.

Era una estructura amb tres nivells de grades inclinades, un d'ells, soterrat. La marquesina, de quaranta metres de volada, la singularitza.

El 2023 es van iniciar les obres de renovació de l'estadi, que faran desaparèixer les traces del disseny original, en bona part, segons l'arquitecte Ignacio López Alonso, expert en Mitjans*.

*Nogueras, Albert: El millor camp del món per a la millor afició del món. Núvol, 23/ 8 /2023