Casetes noucentistes de Sant Ramon
(Barcelona | Sant Ramon - Maternitat - Barcelonès)

Barcelona - Casetes noucentistes de Sant Ramon (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Passatge de Xile (Foto: Albert Esteves, 2010)

AutorModest Feu Estrada
Situació Passatges de XiIe, Madrona Piera, Pere Rodríguez i Jordi Ferran
Prop de la carretera de Collblanc, articulats pel carrer de Sant Ramon Nonat, hi ha diversos passatges en els quals subsisteixen encara un bon nombre de casetes unifamiliars fruit d'un projecte unitari de Modest Feu Estrada entre 1928 i 1932.

Són casetes adossades d'una sola planta amb jardí al davant o al darrere, típiques de l'urbanisme perifèric noucentista que es projectava en una nova ciutat racionalment concebuda i preocupada per la salubritat i el benestar de les classes populars. Els motius ornamentals, a base de relleus senzills i esgrafiats, són molt semblants a totes elles.