Restes de l'església romànica de Santa Maria de Glorieta
(Passanant i Belltall - Conca de Barberà)

Passanaant i Belltall - Restes de l'església romànica de Santa Maria de Glorieta

Passanaant i Belltall - Restes de l'església romànica de Santa Maria de Glorieta (Foto: Josep Roca Farré, 2010)

Situació Glorieta. Al costat de l'antic camí de Forés
Al costat de l'antic camí de Forés han estat localitzades les restes de l'antiga església romànica de Santa Maria de Glorieta: una petita part del mur meridional i l'arrencada de l'absis, tot plegat fet amb carreus ben escairats de mida irregular. La resta de pedres van ser emprades per construir el temple modern.

Està documentada des del segle XII i feia funcions d'església parroquial. D'ella en depenien les esglésies de la Sala de Comalats i de Fonoll.