Mare de Déu del Grau
(Gallifa - Vallès Occidental)

Gallifa - Mare de Déu del Grau (Foto: Francesc Ayats, 2009)

Gallifa - Mare de Déu del Grau -

Gallifa - Mare de Déu del Grau - (Foto: Francesc Ayats, 2009)

Situació Camí que surt de la crtra. de Gallifa a Sant Feliu de Codines, km 15
Situada enmig del bosc, entre Gallifa i Sant Sebastià de Montmajor. És una petita església romànica, del segle XII, documentada des de l'any 1227. Consta d'una nau única, amb absis semicircular de diàmetre més estret que l'amplada de la nau. Aquesta està coberta amb una volta de canó que, segons sembla, va ser construïda al segle XIX, quan es fa ensorrar la coberta original de fusta. També són d'aquella època els grans contraforts que immobilitzen la nau i l'absis. La porta està situada a la façana meridional, i és de mig punt, molt senzilla. Va ser restaurada el 2002.