Cases noucentistes de l'Avinguda Pedralbes
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Av. Pedralbes, 66 (Foto: Albert Esteves, 2010)

Barcelona - Av. Pedralbes, 66 (Foto: Albert Esteves, 2017)

AutorRaimon Duran Reynals / Josep Domènech Mansana
Situació Av. Pedralbes, 58, 64 i 66
A les acaballes dels anys quaranta, el sector de Pedralbes, fins aleshores una zona poc poblada i separada de la ciutat, comença a convertir-se en un barri residencial de la classe alta. Així, l'any 1949 es projecten diversos edificis a l'avinguda Pedralbes, d'estètica molt semblant, dins un llenguatge classicista molt influït per l'arquitectura francesa dels Beaux Arts.

Bastits amb pedra artificial, maó vist i pissarra a les teulades, apleguen elements clàssics com les pilastres amb capitells corintis, els frontons, les balustrades o els bustos. Les mansardes li aporten l'accent francès.