Torre de Santa Caterina
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Font del Lleó) vista aèria

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Font del Lleó) vista aèria (Foto: Google Maps, 2010)

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Font del Lleó) (Foto: Arxiu Mas, 1929)

Barcelona - Torre de Santa Caterina

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-)

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Foto: J. Mas Guàrdia -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, anys vint, segle XX)

Barcelona - Torre de Santa Caterina (Foto: J. Dolcet -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-)

Situació Panamà, 21 / Miret i Sans, 9
Gran mas del segle XVII que havia estat propietat dels dominics. Tenia cellers, premsa, estables i una capella. I comptava amb una mina d'aigua coneguda com la Font del Lleó. Desamortitzada el 1835, va ser adquirida per la família Buxó, que en va mantenir la propietat fins al 1918. Després la finca va ser venuda i en una part s'hi va obrir el famós restaurant La Font del Lleó.

La masia és actualment una residència familiar. Té un cos principal cobert a quatre aigües, amb un cos lateral que forma un porxo i dos més a la part posterior amb teulada a dos vessants. Malgrat les reformes, conserva encara bona part dels elements d'època gòtica. Tenen un especial interès els jardins, articulats en terrasses.