Capella de la Torre Girona
(Barcelona | Pedralbes - Barcelonès)

Barcelona - Barcelona - Capella de la Torre Girona, supercomputador

Barcelona - Torre Girona. Capella

Barcelona - Torre Girona. Capella (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Jordi Girona, 31 / Pg. Til·lers, 13-19
Annexa a la Torre Girona es va construir, a finals dels anys quaranta del segle XX, una capella de grans dimensions, d'estil classicista, flanquejada per dos esvelts campanars de torre. Va ser dessacralitzada als anys setanta. Té una portada molt interessant, de referència romànica. Al timpà podem veure la coronació de Maria, envoltada per unes arquivoltes filigranades, igual que els capitells. A la part superior hi ha l'escut pontifical i un altre amb un colom que du al bec una branca d'olivera, i la data de 1950.

En l'actualitat a la capella s'hi allotja el supercomputador Mare Nostrum, un dels més potents d’Europa. Josep Benedito va adaptar l'interior de l'edifici entre 2004 i 2005.