Capella de Sant Miquel
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Capella de Sant Miquel (Foto: Ramon Oromí, 2005)

Tossa de Mar - Capellal de Sant Miquel

Tossa de Mar - Capellal de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Avinguda del Pelegrí, 8
Al costat de l'Hospital homònim hi ha la capella de Sant Miquel. És un edifici barroc del 1773, molt ben conservat, de planta rectangular, absis en creu i cúpula al transsepte. Aquesta cúpula fa de llanterna i està capçada amb una volta semiesfèrica coberta a l'exterior amb ceràmica policroma. La façana principal mostra una porta d'arc rebaixat amb filigrana barroca i al seu damunt una fornícula del mateix estil on ara hi ha una imatge de sant Vicenç.

A l'interior hi destaca la imatge de Sant Miquel a l'altar major, obra popular d'un taller local. A la cripta hi ha la sepultura del fundador de l'Hospital, Tomàs Vidal i Rei.