Casa del Batlle de Sac
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Casa del Batlle de Sac, finestra amb festejador (Foto: Albert Esteves, 2011)

Tossa de Mar - Casa del Batlle de Sac, finestra gòtica

Tossa de Mar - Casa del Batlle de Sac, finestra gòtica (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça Roig i Soler, 1 (Vila Vella)
És l'edifici més important de la Vila Vella. Es coneix també com cal Governador o can Falguera i en l'actualitat acull el Museu Municipal. Era la residència dels batlles de sac, representants del monestir de Ripoll per al qual recaptaven tributs. Els delmes dels fruits es recollien en un sac, d'on els hi prové el nom. Durant molt de temps el càrrec va ser exercit per la família Falguera.

La casa, de la fi del segle XV, té un gran portal adovellat i diverses finestres de tradició gòtica. La més gran té llinda d'arc conopial amb traceria calada. L'edifici està adossat a la torre de l'Homenatge, del segle XIV.