Can Ganga (Can Leandre)
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - Can Ganga

Tossa de Mar - Can Ganga (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carrer Codolar, 4
Antiga masia, absorbida posteriorment pel creixement urbà, al barri de pescadors de sa Roqueta. És un casal del segle XVI que conserva encara algunes llindes de tradició gòtica, un gran portal adovellat i un matacà defensiu a la planta més alta. La finestra central mostra unes mènsules d'angelots, restes d'una llinda gòtica desapareguda. A l'interior de la casa es conserva una fresquera antiga excavada en la roca viva.

Els dos nom amb què és coneguda provenen de dos dels seus llogaters, la família de renom Ganga, i Leandre Macaya Xiberta. Ala segona meitat del segle XVIII era propietat del patrici Tomàs Vidal Rey.