Casa Sansalvador
(Barcelona | El Coll - Barcelonès)

Barcelona - Casa Sansalvador (Foto: Valentí Pons, 2008)

Barcelona - Casa Sansalvador (Foto: Wikimedia Commons)

AutorJosep M. Jujol Gibert
Situació Pg. Mare de Déu del Coll, 79 / Pineda, 9
La construcció d'aquest xalet va iniciar-se l'any 1909. El projecte de Jujol preveia l'edificació de la casa del porter, els jardins i la torre a la part més alta. Però les obres es van aturar en descobrir-se una mina d'aigua que el propietari va voler explotar. Va ser embotellada amb el nom d'Aigua Radial, perquè tenia traces radioactives, propietat que aleshores es considerava bona. Jujol va construir les galeries subterrànies de la planta embotelladora així com gran part de l'habitatge del porter i els murs de tancament, però el xalet no es va acabar mai.

El conjunt, restaurat modernament, està decorat amb elements de maó vist, ceràmica i esgrafiats. Cal destacar la porta d'accés a les grutes, d'arc parabòlic fet amb maó vist.