Poblat ibèric del Puig Castellet
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret  de Mar -  Poblat ibèric de Puig Castellet

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Ronda del Pobalt Ibèric - Urbanització Roca Grossa
Prop del cim del Puig Castellet, a uns 195 m d'altitud, es conserven les ruïnes d'un poblat ibèric del segle III aC. Va ser descobert als anys 40 del segle XX i excavat en diferents fases entre 1968 i 1986. Era un recinte fortificat amb muralla i torres de perímetre pentagonal, d'uns 650 m², on hi havia 11 edificacions disposades a l'entorn d'una plaça central. D'aquestes construccions només sis eren habitatges, les altres eren d'ús comunitari. Es pot suposar un poblament estables d'unes 30 persones.

A les excavacions s'ha trobat ceràmica ibèrica i també peces d'importació grega, itàlica i cartaginesa. També s'han trobat pedres de molí, eines de bronze i de ferro i elements ornamentals. Es creu que va ser abandonat en consolidar-se el domini romà.