Termes romanes
(Caldes de Malavella - La Selva)

Caldes de Malavella - Termes romanes

Caldes de Malavella - Termes romanes (Foto: Albert Esteves, 2012)

Caldes de Malavella - Termes romanes (Foto: Josep Renalias , 2005)

Caldes de Malavella - Termes romanes (Foto: Josep Salvany - Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya, 1917)

Caldes de Malavella - Termes romanes (Foto: postal antiga)

TipusJaciment arqueològic
PeríodeSegle IV ac a IV dc
Situació Carrer de les Termes Romanes
De la vila romana d'Aquae Calidae ens han pervingut les restes d'un conjunt termal del segle I dC, que degué estar en funcionament fins al IV-V. Consta d'una piscina central, amb graons per accedir´hi, envoltada d'un passadís i de diverses dependències on els banyistes rebien diferents tractaments. també hi havia una sala sagrada, probablement dedicada al déu Apol·lo.

El conjunt va ser excavat en diverses fases, entre 1897 i 1902 i més modernament, entre 1990 i 1993.