Casa del Sant Drap
(Tossa de Mar - La Selva)

Tossa de Mar - La Casa del Sant Drap, pas interior (Foto: Albert Esteves, 2011)

Tossa de Mar - La Casa del Sant Drap, inscripció a una llinda

Tossa de Mar - La Casa del Sant Drap, inscripció a una llinda (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Plaça d'Armes, 2
Gran casal situat a la plaça d'Armes, just a l'entrada de la Vila Vella. El nom li prové de la tradició local segons la qual en aquesta casa es guardava un fragment del Sant Sudari. També es coneix com Ca na Marieta Xerac o Can Sisó. Tot i que la casa degué ser construïda al segle XIV, el seu aspecte actual és degut a una reforma o reconstrucció del segle XVII. A la llinda d'un dels grans finestrals del primer pis hi ha una inscripció amb la data de 1622. La casa està atracada a la muralla i just en aquest punt és travessada per un carreró obert amb un gran arc rebaixat. Actualment està habilitada com a restaurant.