Capelles del Santíssim i del Baptisteri
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Capella del Baptisteri

Lloret de Mar - Capella del Baptisteri (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorBonaventura Conill Montobbio
Situació Plaça de l'Església i carrer de la Vila
InterèsEspecial interès Interessant
A banda i banda de l'església gòtica de Sant Romà, Bonaventura Conill hi va afegir dues capelles laterals, a la apart del presbiteri, destruïdes en gran part l'any 1936, que van ser restaurades amb posterioritat a la Guerra. La capella del Santíssim Sagrament, inaugurada l'any 1916, és d'una gran sumptuositat, tant exterior com interior, consta d'una gran cúpula central coronada amb un pinacle octogonal, idèntic als que flanquegen exteriorment la pròpia cúpula. Tot plegat revestit amb ceràmica vidriada de colors vius en formes geomètriques. El parament exterior del mur està ornamentat també amb bandes de ceràmica que alternen amb l'obra de maçoneria.

A l'interior de les capelles hi ha set quadres grans quadres d'influència veneciana que van estar durant molts anys ignorats en unes golfes del campanar. Representen passatges de la Passió del Senyor.