Església de la Mare de Déu de les Alegries
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Ermita de les Alegries, façana lateral (Foto: Albert Esteves, 2011)

Lloret de Mar - Ermita de les Alegries, capelleta prop de l'ermita

Lloret de Mar - Ermita de les Alegries, capelleta prop de l'ermita (Foto: Albert Esteves, 2011)

Situació Carretera de Vidreres, km 11,25
Fins a l'any 1522, quan es va construir l'església nova, va ser la parroquial de Lloret. Va ser consagrada l'any 1079 pel bisbe de Girona, Berenguer Guifré, i estava dedicada a sant Romà. Un cop perduda la condició de parroquial va ser dedicada a Santa Maria i era anomenada Mare de Déu Antiga.

De l'obra romànica en resta ben poca cosa, només la part baixa del campanar, fins al segon nivell de finestres, afegit el 1914. És un campanar de torre, de planta quadrada, amb portal exterior de mig punt i finestres aparellades, també de mig punt, a cada façana.

L'edifici actual de l'església es deu a les reformes del segle XVII i XVIII i a la reconstrucció de 1914, època a la qual pertany el coronament del campanar i el de la mateixa façana, aquesta en un estil molt poc escaient a la senzillesa i austeritat de la resta de la construcció.