Casa de la Vila
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Casa de la Vila, detall (Foto: Albert Esteves, 2011)

EstilRomanticisme
AutorFèlix de Azúa Gaske / Martí Sureda i Deulovol
Situació Plaça de la Vila, 1
Edifici construït entre 1867 i 1872, projectat per Fèlix de Azúa i Martí Sureda, que va substituir una antiga torre on es reunia el consell municipal. Té planta rectangular, amb façanes als quatre vents. Aquestes estan ornamentades amb elements de terra cuita (obra de Pau Arpí i Galí). La façana principal està presidida per un escut del rei Amadeu, excepcionals degut a l'escassa durada del seu regnat. Cal destacar també el campanar de ferro forjat, projectat per Agustí Font Vilarrubí.

A la planta baixa de la Casa de la Vila hi havia les escoles públiques, a l'esquera la dels nens i a la dreta la de les nenes.