Santuari de Santa Cristina
(Lloret de Mar - La Selva)

Lloret de Mar - Santa Cristina (5)

Lloret de Mar - Santa Cristina (5) (Foto: Albert Esteves, 2011)

AutorJoan Baptista Oliver, m.o.
Situació Platja de Santa Cristina
InterèsEspecial interès Interessant
D'origen molt antic, l'ermita està documentada des de l'any 1376. Va convertir-se en santuari amb l'edificació d'un temple nou, construït entre els anys 1764 i 1772 segons projecte del lloretenc Joan Baptista Oliver, dins d'un estil barroc tardà, tendent al neoclassicisme. És un edifici amb planta de creu llatina, capelles laterals a cada costat i cimbori amb cúpula. A les façanes laterals hi ha sengles campanarets d'espadanya. L'any 1786 s'hi va afegir el cambril. El portal, d'arc rebaixat, presenta un entaulament amb un fris amb escenes de la vida de la santa, capçat per una fornícula on hi ha la imatge de la patrona. L'altar major és neoclàssic, fet amb marbre de Carrara. L'any 1879 es van instal·lar els vitralls, de gran vistositat. A l'interior s'hi conserva un crani que, segons la tradició, és el de santa Cristina.